Annonce

Annonce

Dansk Fællesstand BioFach 2020

Det høje smittetryk med covid-19 fik fredag de tyske messearrangører til at udskyde verdens største økologimesse med et halvt år, så det først bliver i uge 30, at fødevareproducenter og indkøbere fra hele verden valfarter til Nürnberg Messecenter for at købe og sælge økologi. Foto: Pari-design.com

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

Om en måned skulle godt 30 danske fødevareproducenter efter planen have deltaget på den danske fællesstand på BioFach, og forberedelserne var langt fremme, da der kom en kontraordre fra de tyske messearrangører i Nürnberg.

Fredag udsendte de en længe ventet besked, hvoraf det fremgår, at hverken udstillerne eller arrangørerne vurderer, at det giver mening at gennemføre en fysisk messe i en periode, hvor omikron-smittetallene vokser i flere dele af verden.

Som det også var tilfældet sidste år, bliver der derfor ingen fysisk messe i Nürnberg i februar. Men i modsætning til sidste år bliver messen ikke erstattet af en virtuel messe. Derimod bliver BioFach gennemført som en almindelig messe fra 26.-29. juli.

Beslutningen om at udsætte Biofach er i år truffet som en engangsforeteelse i tæt samråd med udstillerne, fremgår det af en pressemeddelelse fra BioFach.

Positivt med afklaring

Arbejdet med den danske fællesstand har været i gang i længere tid, og ifølge Malene Aaris fra Bio Aus Dänemark er det positivt, at der nu er kommet en afklaring.

”Jeg ærgrer os over flytningen, men nu ved vi, hvad vi har at rette os efter,” siger Malene Aaris, som arrangerer den danske fællesstand sammen med eksportafdelingen i Økologisk Landsforening.

Siden det stod klart, at messen bliver flyttet fra uge syv til den sidste uge i den danske industriferie, har flere af de danske udstillere kontaktet ØL og Bio Aus Dänemark.

”Nogle er glade for flytningen, andre ærgrer sig over det nye tidspunkt, og et par har meldt afbud, fordi de ikke har mulighed for at deltage i juli,” siger Malene Aaris, som også har modtaget en enkelt ny tilmelding fra en producent, som har et hul i kalenderen i uge 30, og arrangørerne er spændte på, om virksomhederne støtter de nye datoer.

Oplev BioFach i shorts

”Juli er det tidspunkt på året, hvor coronasmitten typisk er lavest, og i mange lande holder man først ferie i august, så jeg håber, at vi kommer afsted med et fuldt hold,” siger Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening.

Hun glæder sig over udsigten til, at BioFach efter et års pause igen bliver gennemført som en fysisk messe, og hun opfordrer alle til at smøge ærmerne op, så Danmark kan stille med et stærkt hold, der kan være med til at sætte yderligere skub i den danske eksport efter to år i coronaens skygge.

”Mange har gennem årene klaget over, at de ikke kunne komme på skitur i vinterferien på grund af BioFach. I år kan de både stå på ski og opleve BioFach i shorts,” siger Pernille Bundgård.

Onsdag holder hun møde med Malene Aaris for at skabe overblik over konsekvenserne af flytningen, og hvad de betyder for udstillerne.

Udstiller: Vi holdt en fest

En af de danske udstillere, som glæder sig over, at messen holder flyttedag, er Ulrich Kern-Hansen, som er stifter og ejer af Organic Plant Protein ved Hedensted.

”Vi holdt en fest i fredags, da vi kunne se på BioFachs hjemmeside, at messen bliver rykket til juli,” siger Ulrich Kern-Hansen, som angiver flere grunde til, at det set gennem hans optik er en fordel at flytte messen.

Det handler dels om almindelig corona-bekymring hos en mand, som har rundet 71 år, dels om aktuel travlhed hos virksomhedens ansatte, som i øjeblikket har forrygende travlt efter besøg på et par udenlandske messer i oktober 2021, da verden kortvarigt skruede ned for rejserestriktionerne i håbet om en coronafri fremtid.

”Vi fik simpelthen så mange interessante kontakter, som vi stadig arbejder med at følge op på, så det er vanskeligt at afse en uge plus det løse til en messe, som oplyste, at mange udstillere havde meldt afbud. Jeg tror, at også mange indkøbere ville blive væk, så BioFach i februar ville kun være blevet en skygge af sig selv,” siger Ulrich Kern-Hansen.

Det var præcis det billede, han mødte, da han besøgte messen Food Ingredients - Health Ingredients Europe 2021 i Frankfurt i begyndelsen af december, da der igen var skruet op for rejserestriktionerne

”Vi så mange tomme stande, så messen var netop en skygge af sig selv,” siger den jyske producent af plantebaserede råvarer til fødevareindustrien, som nu ser frem til et sommerbesøg i Nürnberg.

Flere artikler fra samme sektion

Det er blevet dyrere at være økologisk forbruger

Økologiske fødevarer er steget i pris for første gang i seks år viser Forbrugerrådet Tænks årlige pristjek af 15 økologiske dagligvarer.

16-05-2022 2 minutter

Jordbrugsfond er på jagt efter nye investorer

Krigen i Ukraine bremser aktiesalget hos Dansk Økojord, som opruster med to ansatte i jagten på det store gennembrud hos de store investorer.

12-05-2022 7 minutter Omlægning,   finansiering

Vil du teste danske bælgfrugter?

Innovationscenter for Økologisk Landbrug kan nu tilbyde fødevarevirksomheder og professionelle køkkener at afprøve danske økologiske bælgfrugter.